onsdag 28 september 2011

Att motionera kan göra skillnad...

Folkpartiet i Huddinge la tre motioner till Folkpartiets landsmöte i oktober och nu har handlingarna inför mötet kommit.
Motionen "Lagstadgad rätt till nettodebitering vid mikroproduktion av el" handlade om att ge hushåll som producerar egen el möjlighet att ta betalt för den el som går tillbaka ut i nätet, istället för att som idag, ge bort den gratis till elbolagen. Den har av presidiet ansetts besvarad. Att den inte bifalls beror på att det finns vissa skattemässiga knutar i det hela.
Dessa borde kunna lösas upp lagtekniskt. Vi måste ta vara på initiativkraften som människor visar när de gör smarta miljöansträngningar!

Motionen "Förbättra möjligheterna att inrätta tankställen för biogas och subventionera lokala biogasproducenter" ville adressera bensinberoendet genom att stödja klimateffektiv och miljövänlig teknik. Motionen anses delvis besvarad (förbättra möjligheterna att inrätta tankställen) och medan att-satserna om subventioner till lokala biogasproducenter föreslås avslås. Detta för att partistyrelsen vill undvika att man bygger fast sig i en typ av teknik.

Vi motionerade också om att vi ville inrätta implementeringskommittéer, med uppgift att följa upp och utvärdera hur olika reformer implementerats, efter brittisk modell. Den motionen vill partistyrelsen ska avslås med motivering att upplägget är oförenligt med den svenska modellen där departement och förvaltningar är självständiga och kommunerna självstyrande.

1 kommentar:

  1. " vill partistyrelsen ska avslås ". Hmm. Tror nog det går i alla fall om man vill. Finns mycket lära från UK, se

    http://www.respublica.org.uk/

    http://www.socialaffairsunit.org.uk/

    Janne Sh

    SvaraRadera