fredag 24 maj 2013

Jämställdhetsminister Maria Arnholm på besök i Huddinge

Folkpartiet i Huddinge kommun fick idag besök av jämställdhetsminister Maria Arnholm.

Syftet var att tillsammans med Folkpartiet i Huddinges kommunalråd Malin Danielsson (FP) besöka kvinnojouren i Huddinge och Glömsta förskola.

Jämställdhet är en viktig och prioriterad fråga för Folkpartiet och vikten av lika villkor för kvinnor och män kan inte betonas nog. Folkpartiet i Huddinge jobbar aktivt för att skapa förutsättningar för detta. Det var därför med stor glädje vi idag tog emot Maria Arnholm och besökte två verksamheter som är intressanta ur ett jämställdhetsperspektiv.

Jämställdhetsminister Maria Arnholm mottogs av Folkpartiet i Huddinge kommuns representanter Malin Danielsson, kommunalråd, Chris Smith, förskolenämnden, Margareta Forsell, socialnämnden samt Emanuel Álvarez, politisk sekreterare.

Dagens första studiebesök ägde rum hos Kvinnojouren i Huddinge som under 30 år bedrivit ett framgångsrikt arbete med att hjälpa kvinnor som drabbats av våld i nära relationer. Under de 30 aktiva åren har den ideella föreningen samlat på sig stor kunskap och erfarenhet inom området och har många aktiva frivilliga eldsjälar vars insatser inte nog kan värdesättas. Besöket präglades av samtal och överläggningar om vad som kan göras för att stärka och förbättra insatserna för kvinnor som drabbats av våld i nära relationer.

På bilden: Huddinge kvinnojour tillsammans med Margareta Forsell, socialnämnden (FP), jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och Malin Danielsson, kommunalråd i Huddinge kommun (FP).

Dagens andra studiebesök ägde rum hos Glömsta förskola i Huddinge. På Glömsta förskola träffade Maria Arnholm och Malin Danielsson förskollärarna Jimmy, Johan och Adam. De har alla gemensamt att de är män  och jobbar som förskollärare. 


96,5 procent av alla förskollärare är kvinnor, inte på Glömsta förskola i Huddinge där Jimmy, Johan och Adam jobbar. Här tillsammans med jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och Huddinges kommunalråd Malin Danielsson (FP). 

Något som inte är helt vanligt då förskollärarkåren består av 96,5 procent kvinnor.Jämställdhetsminister Maria Arnholm har därför efterlyst en nationell strategi för att öka andelen män i grundskolan. På detta område ligger Huddinge kommun i framkant, Chris Smith (FP), förskolenämnden framhåller att målet redan nu är att dubblera antalet manliga förskollärare i Huddinge kommun.

Utanför Glömsta förskola: Chris Smith, förskolenämnden, Malin Danielsson, kommunalråd, Maria Arnholm, jämställdhetsminister och Emanuel Álvarez, politisk sekreterare.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar