måndag 2 maj 2011

Besök från Hexagonen

Fotograf: Thomas Julin



Huddinge kommun och socialförvaltningen hade idag besök av tjugotalet franska socialarbetare, från olika delar av Frankrike. De är i Sverige för en sex dagar lång utbildning där de gör studiebesök på tiotalet organisationer, förutom i Huddinge bl.a. på Socialhögskolan, på Stockholms stads prostitutionsenhet och på Kista jobbtorg.

Efter en presentationsrunda där Daniel Dronjak Nordqvist och Malin Danielsson stack in huvudena som hastigast tog tjänstemännen Marie-Louise Khan-Tamakloe, Wendy Rosenqvist och socialnämndens ordförande Gunilla Helmerson (M) med att berätta om kommunens olika verksamheter för barn och tonåringar i riskzon, missbrukare, nyanlända invandrare andra grupper som omfattas av kommunens sociala stöd.


Mest vikt lades kanske vid vilka principer som strukturerar och omgärdar de sociala insatserna i Sverige och i Huddinge, och mycket tid lades på att berätta om hur vi jobbar med samverkan mellan olika aktörer samt med bemötande och värderingar från socialtjänstens sida.





3 kommentarer:

  1. Spännande med internationellt utbyte. Sverige och Huddinge har säkert en del att lära ut, och förhoppningsvis även förmåga att ta intryck av erfarenhet från andra länder. Bra initiativ! Hexagonen syftar väl på Frankrikes åttkantiga yta, eller?

    SvaraRadera
  2. Ja Hexagonen brukar man kalla den delen av landet som ligger i Europa. Den gamla kolonialmakten Frankrike har ju också en del territorier i andra delen av världen, som Franska Guyana i Sydamerika.
    Men besökarna på detta utbyte kom enbart från det europeiska Frankrike.

    SvaraRadera
  3. Jag hittade denna bloggen då jag sedan en månad tillbaka befinner mig i Frankrike (Nice, Franska rivieran) för att studera franska, jag har även lyckats få jobb på skolan där jag skriver artiklar om allt som har med Frankrike att göra. Jag tyckte att ert projekt verkar mycket intressant, att de får komma o se vår livsstil i Sverige. Det är en bra möjlighet att utbyta tankar och lösningar. Bra jobbat! :)

    SvaraRadera