onsdag 25 maj 2011

1,6 miljoner till biblioteken i kultursatsning för 2012

Det ska vara tyst på biblioteket, fick Sune höra när han fick skrik- och gapsjukan på biblioteket i tv-julkalendern Sunes Jul på 90-talet.

Det ska såklart fortfarande råda stillhet och respekt för de läsande på biblioteken - men bibliotekens uppdrag har skiftat något från ett dödstyst inhämtande av information till mötesplatser där stilla läsande kan finnas sida vid sida med författarsamtal, demokratiska diskussioner. Det respektingivande biblioteket med sina stora bokskatter kompletteras med snabbnavigerade tunnelbanebibliotek i centrala lägen.

I Huddinge utgår utvecklingen av biblioteken från Biblioteksplanen för åren 2011-2015. Där sägs att biblioteken ska vara interkulturella, annorlunda och smarta. Visionen är mötesplatser för alla där tankar kan spridas och upplevelser kan delas, samtidigt som boken (i såväl traditionell som digitalt tillgänglig form) fortfarande är ett viktigt innehåll.

I budgeten för 2012 tillför alliansmajoriteten i Huddinge 1,5 miljoner extra till Kultur- och fritidsnämnden för att fortsätta det arbetet. Läs pressmeddelande här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar