torsdag 19 maj 2011

Kollektivtrafik för en växande region

Landstingets budget för 2012, som presenterades nyligen, innehåller förutom ambitiösa satsningar på vård och forskning även nyheter inom kollektivtrafiken.

En växande befolkning i stockholmsregionen medför också ett ökat behov av mer och bättre fungerande kollektivtrafik. De utökas både från landstinget och från resenärerna. SL-kortet kommer att höjas med 100 kronor (till 790 kr med ordinarie pris) och priserna för enstaka biljetter i motsvarande grad. Varenda krona kommer att gå in i trafiken för att bidra till de massiva investeringssatsningar som kommer att göras på trafiken under de kommande åren för att möta behoven av upprustning, utbyggnad och utökad trafik.
För att vi ska kunna uppnå de mål som vi ställt upp avseende en hög punktlighet inom kollektivtrafiken lär också varenda krona behövas. Förhoppningsvis kan bland annat de nya anläggningar för avisning som planeras samt de nya dynamiska skyltarna - med realtidsinformation om var bussar och tåg faktiskt befinner sig bidra till att trafiken flyter bättre.


Landstinget skapar inte tillväxt men väl förutsättningar för den. En tillgänglig sjukvård av hög kvalitet, en utbyggd och tillförlitlig kollektivtrafik och ordning och reda i de offentliga finanserna ger goda förutsättningar för detta. Folkpartiet bygger för framtiden.

Jessica Ericsson
Ledamot i landstingsfullmäktige SLL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar