torsdag 12 maj 2011

Stuvsta behöver en idrottshall

För några veckor sedan var jag på ett informationsmöte i Stuvsta som hölls gemensamt av Stuvsta-Gårds Villaägareförening, Kungsklippans och Kräpplaskolornas föräldraförening, och Stuvsta IF. Mötet hölls för att diskutera placeringen av en idrottshall i Stuvsta – ett väldigt hett samtalsämne i området. Jag deltog som medlem i både föräldraföreningen och villaägareföreningen, och lagledare i Stuvsta IF, men även självklart som engagerad Folkpartist från Stuvsta.

Idén om en idrottshall i Stuvsta har diskuterats i ganska många år – till exempel drev Folkpartiet frågan i valet 2006. Området mellan Snättringe och Huddingevägen har genomgått en stor generationsväxling under 2000-talet, och antalet barn i området ökar och ökar. Men det är inte bara barn som har behov av att sporta – även korplag, och pensionärer behöver det!

Utgångsläget i frågan, när den började diskuteras, var att det var i Stuvsta behovet fanns av en ny idrottshall och en mötesplats för ungdomar. I slutet av 2010 kom dock en vändning i frågan när kommunen kom fram till att det är inte fanns någon lämplig placering i Stuvsta, och därför föreslog en placering vid Huddingehallen. För oss som bor i området kändes det som att man hade missat målet totalt – en placering nära de hallar som redan finns vid Kvarnbergsskolan, Tomtbergahallen, Huddingehallen kändes inte alls som det som behövdes. Dessutom skulle våra barn och ungdomar tvingas korsa en fyrfilig motorväg för att komma till den nya hallen. Inte optimalt.

Då gick startskottet för några eldsjälar, framförallt i villaägareföreningen, att försöka ändra beslutet. Brev skickades till förvaltningen, och en namninsamling skapades som samlade in många hundra namn. Detta var upprinnelsen till det möte som jag var med på.

Jag tyckte att mötet var lyckat på två sätt. För det första visade det att föreningarna och medborgarna i Huddinge är rätt bra på att samla kraft, mobilisera stöd, och argumentera för sin sak – de tre föreningarna hade satt ihop ett väldigt övertygande föredrag med många olika argument, och med ett flertal förslag till alternativa placeringar. För det andra meddelade kommunen att man nu tar ett omtag i frågan och än en gång går igenom placeringar i Stuvsta.

Jag kommer att fortsätta följa frågan och återkommer när vi vet mer vilket förhoppningsvis blir innan sommaren.

Chris Smith
Vice ordförande Folkpartiet Huddinge,
ledamot i förskolenämnden,
och engagerad stuvstabo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar