onsdag 23 november 2011

Till Annerstaskolan går man med matglädje

Michael Bäckman, skolrestaurangchef på Annerstaskolan i Flemingsberg, är en av Sveriges bästa kockar. Som ledare för det första skolrestauranglaget någonsin tävlar han i mat-OS i Erfurt nästa år. Det är rätt stort det.

Michael menar att god och näringsrik mat lagas från grunden och för en knapp tia per portion lagar han och kollegorna helt fantastisk mat - något vi i Folkpartiet kan intyga efter dagens lunch på Annerstaskolan. Vi bjöds på ett digert utbud av sallader med bl.a. tranbär och puybönor, potatisgratäng och dillkött och en mycket trevlig pratstund med mästerkocken själv fick vi oss också till livs.

Skolmat enligt Micke handlar om att etablera goda matvanor för resten av livet, göra barnen bekanta med svensk husmanskost och andra kök, visa dem nya råvaror och få dem att äta klimatsmart och hälsosamt.
Kommunen kan göra skolmaten långt mer attraktiv och näringsriktig till en lägre kostnad om man upphandlar och tillagar smartare, men det finns en hel del knöligheter att lösa ut för att detta ska bli möjligt. Saker vi nog får anledning att återkomma till. Fantastisk inspirerande och god var i alla fall dagens lunch.






1 kommentar:

  1. Vad roligt att få ta del av något så positivt!
    Allt gott till Michael Bäckman, han verkar vara en eldsjäl!

    SvaraRadera