måndag 24 september 2012

Vilka ungdomar når vi INTE?

I torsdags (när de flesta folkpartister förmodligen var på gruppmötet) var jag på Panncentralen i Visättra och hörde på Ulf Blomdahl.
Inbjudna till mötet var kommunens alla fritidsledare, men också personal från både polisen och socialen. Även Samkrafts nya ansvariga var där.

Kvällen inleddes med kaffe/macka och mingel, därefter presenterade Christer Falk (kultur- och ungdomsansvarig i Huddinge) kvällens program. Huvudpunkten var naturligtvis Ulf Blomdahl som under en timmes tid berättade hur många ungdomar vi når med våra fritidsaktiviteter och hur många vi inte når.

I stort sett visade Ulf att vi är framgångsrika på att nå våra ungdomar med de aktiviteter och lokaler vi har. Och han visade också att ungdomar från högre sociala klasser föredrog "skolliknande" aktiviteter på sin fritid (såsom Kulturskolan), medan de från lägre klasser föredrog fritidsgårdarna (mötesplatser för ungdom). En viktig poäng för att kunna attrahera så många ungdomar som möjligt är alltså att kunna ha ett brett utbud; Kulturskola, bibliotek och mötesplatser!

Sammantaget når vi en stor del av Huddinges ungdomar i de flesta kommundelar, undantaget är Trångsund, där vi "bara" når hälften.

Inom den närmaste framtiden kommer jag att - tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningens nya chef Marina Högland - träffa Ulf Blomdahl för att diskutera hur dessa nya resultat ska publiceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar