onsdag 5 september 2012

FP debatterade äldrefrågorna under Seniorveckan

Just nu pågår Seniorveckan i Huddinge, där olika pensionärsorganisationer, politiska partier och kommunala förvaltningar på olika sätt lyfter äldrefrågorna. Det kan röra äldreomsorg, tillgänglighet och delaktighet men även andra frågor som är relevanta för äldre kommuninvånare.

Idag hölls ett seminarium kring äldreomsorgen idag och imorgon där Gerd Fin, gruppledare i äldreomsorgsnämnden, representerade Folkpartiet.
Gerd framhöll vikten av att få vara respekterad för den man är även när man kommit upp i åren. Man är inte "avpolletterad" bara för att man fyllt 63, 65 eller 67 utan man har fortfarande mycket att ge och det ska respekteras. Det här är en samhällsförändring som sker i takt med att allt fler blir äldre, friskare och mer aktiva.
Gerd tog också upp hur viktigt det är att kvalitetskontrollerna av det som utförs inom äldreomsorgen är bra och förmår fånga upp det som kan bli bättre - såväl när det gäller kommunala utförare som fristående. Huddinge kommuns äldreomsorgsinspektörer, som nu införts av majoriteten, är ytterligare en del i kvalitetsarbetet.
Bland frågorna som kom upp från bl.a. Hjärt- och lungsjukas förening märktes frågor om förebyggande, hälsobevarande insatser och hur man säkerställer kvalitet inom demensvården.


Tvåa från vänster i bild syns Gerd Fin (FP)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar