söndag 30 september 2012

Bokmässan - fredag

Efter en lugn kväll igår, med mycken läsning, återvände jag till mässan klockan tio för ett ytterst stimulerande samtal om litteraturkritik mellan Agneta Pleijel, Ulrika Knutsson och Hanna Nordenhök. Impulsen till samtalet var Agneta Pleijels nyligen utkomna klippbok Litteratur för amatörer.
Det blev ett generöst möte mellan kritiker, temperament och - också - generationer. Litteraturen är livsviktig!
Klockan elva stack jag mellan med ett mindre "seriöst" program - Varför blir man medelålders - med den brittiska författaren Jane Shilling, för att klockan tolv avsluta förmiddagen med dansken Kim Leines seminarium om sin bok Tunu under titeln En rå och vacker berättelse från Grönlands baksida. Det var spännande att ta del av en - för mig - okänd litteratur.

Till sist kom sedan fredagens höjdpunkt; utdelandet av priset för årets bibliotekarie i Svenska akademiens monter. Priset gick till Nina Frid och till Huddinge (eftersom Nina har sin huvudsakliga sysselsättning där). Många var vi där för att gratta Nina!!


Nina tackar för priset som delades ut av akademiens
ständiga sekreterarer Peter Englund



PS Den 23:e oktober invigs Retrobiblioteken på huvudbiblioteket i Huddinge - ett av Ninas projekt. Mer information om detta kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar