onsdag 13 juni 2012

Bra mat på sjukhus är en del i tillfrisknandet

Få gånger är maten så viktig som när man ligger på sjukhus. Detta både utifrån den känsla av normalitet och mysfaktor i tillvaron som god mat kan tillföra - och utifrån förutsättningarna för tillfrisknande.
Därför känns det så otroligt bra att Södersjukhuset gör slag i saken och sätter ribban högt för alla andra sjukhusgenom att inleda ett samarbete med Markus Aujalay, en av våra absolut bästa stjärnkockar.  Inte nog med det, de utmanar också alla andra sjukhuskök om den bästa sjukhusmaten 2015. Låt oss hoppas att alla följer samma goda exempel och storsatsar på att patienterna ska få en matupplevelse i världsklass i den situation där det behövs som allra mest.

den här filmen berättar Markus Aujalay om sina tankar kring patientmaten.

Förutom den glädje som det ger veta att patienternas upplevelse av sin sjukhusvistelse nu kommer få en välbehövlig guldkant så gläds jag förstås också över att det arbete som vårt kanonduktiga landstingsråd Anna Starbrink har gjort för att förbättra matsituationen för patienterna i Stockholms län nu fått genomslag. Klart är att Folkpartiet behövs i landstinget!  
  
Södersjukhusets pressmeddelande "Markus Aujalay och SÖS lyfter patientmaten till nya höjder"

Jessica Ericsson
Ledamot i landstingsfullmäktige

1 kommentar:

  1. Ibland tror jag att ni politiker inte vet vad ni pratar om. Väldigt många som ligger på sjukhus är så sjuka att de knappt rör maten. Oavsett om det är oxfile eller falukorv.
    Satsa istället på att det finns tillräckligt många platser så att de som behöver vård får plats och inte blir hemskickade.

    SvaraRadera