måndag 21 maj 2012

39 miljoner i minskade intäkter innebär (S)-politiken för Huddinge

Just nu är det budgettider i Huddinge. Vi i majoriteten har enats om ett förslag som innehåller bland annat satsningar på skickliga lärare, kultur och kvinnofridsteam. Just nu sitter oppositionen och filar på ett eget förslag och då kan man undra om de tar hänsyn till den politik de för på riksplanet -  för den får definitivt konsekvenser lokalt.

Till exempel vill de dubblera arbetsgivaravgiften för unga. Om de rödgrönas politik blir verklighet skulle detta medföra att kostnaderna för kommunerna skulle öka med ungefär 2,8 miljarder - enbart under 2013. Detta är pengar som istället skulle kunna användas till 9 000 unga gymnasielärartjänster. I Huddinges budget skulle det innebära ökade kostnader på 39 miljoner kronor för 2013, enligt Riksdagens utredningstjänst. Det är mer än vad vi har utrymme för extra satsningar på våra verksamheter för 2013 och skulle de facto innebära nedskärningar istället.

Sedan skickar det ju en annan tydlig signal som bäst uttryckts av Jan Björklund i SVTs debatt härom veckan: "När man vill minska efterfrågan på en vara som exempelvis tobak höjer man skatten för den varan, men jag kan för allt i världen inte förstå varför de rödgröna vill minska efterfrågan på ungdomsjobb".

Ska bli intressant att se om de för samma politik på lokalt plan som på nationellt plan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar