onsdag 21 mars 2012

Nyamko Sabuni och Birgitta Rydberg inviger ny hjälplinje



Centrum för Andrologi och Sexualmedicin (CASM) på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har sedan 2006 tagit emot patienter som oroar sig för att deras sexuella fantasier och tankar ska gå över gränsen för det tillåtna. Det kan röra pedofili, tankar på att utsätta andra för skada eller andra frågeställningar.

Nyamko Sabuni, jämställdhetsminister (FP) och landstingsrådet Birgitta Rydberg (FP) inviger imorgon hjälplinjen PrevenTell, en dygnetruntöppet telefonmottagning dit personer som tappat kontrollen över sin sexualitet kan vända sig för att få behandling i tid.
Med den nya nationella hjälplinjen vid CASM blir det lättare att komma i kontakt med vården och målet är att få personerna som ringer att söka hjälp på en mottagning.

PrevenTell kommer att vara öppen dygnet runt med möjligheten att lämna meddelande och bli uppringd inom 24 timmar av läkare, sjuksköterska, psykolog eller terapeut som är van vid att jobba med de här frågeställningarna. Målet just nu är att göra PrevenTell känt för de här grupperna och förhindra att sexuella övergrepp sker. Varje övergrepp som sker är en tragedi och ofta har förövaren flera gånger känt skuld och ångest över sitt beteende dessförinnan. Vi behöver göra det lättare att tala om dessa saker och att få hjälp innan det är för sent.

Telefonnumret till hjälplinjen PrevenTell är 020-66 77 88

Vill du gå?
TID: Torsdagen den 22 mars klockan 14.00-14.45. PLATS: Centrum för Andrologi och Sexualmedicins lokaler på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, C2:94.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar