tisdag 5 april 2011

Spetsutbildningar nu även för teoretiska ämnen

"Den som hävdar att det är fel med profilklasser måste missuppfattat konceptet med människors lika värde. Lika självklart som att man skall ha rätt till stöd om man har lässvårigheter bör man ha rätt till stöd om man räknar snabbt! Människor är olika och skall ha rätt att utvecklas i sin egen takt. Felet ligger inte i att se människors individuella behov utan i de värderingar vi rutinmässigt knyter till olikheterna." säger folkpartisten Hanna Gerdes på Facebook. Redan i höst kan speciellt begåvade elever få plugga naturvetenskapliga och tekniska ämnen i särskilda spetsklasser - något som länge varit tillåtet för praktiska och kreativa ämnen, t.ex. i Adolf Fredriks musikklasser. Läs om detta på DN.se och hör Jan Björklund berätta om de nya spetsutbildningarna här.

2 kommentarer:

  1. När det finns lärosäten med curling-inriktning är väl matte-inriktning inget att bråka om. nog vill vi ha några akademiska världs-stjärnor som komplement till sång- och idrotts stjärnorna. FP bör gå i spetsen för spetsutbildningarna.

    SvaraRadera
  2. tack för uppmuntran. Vi vill verkligen gå i spetsen för spetsutbildningar. Vi behöver fler nobilpriskandidater och forksning i världsklass i Sverige om vi ska vara en kunskapsnation och då måste intresse väckas redan i grundskolan

    SvaraRadera