onsdag 30 mars 2011

Lärling - en spetskompetens



Fr v: Kaj Majuri, Thomas Björk, Antti Jäminki, Cem Delen, Håkan Berglund, Anna SteeleKarlström, Malin Danielsson.


I fredags besökte FP Huddinge Sågbäcksgymnasiet och deras lärlingsutbildningar. Vi fick träffa biträdande rektor Kaj Majuri, skolans tre lärlingssamordnare och fem lärlingar i olika stadier av sin utbildning.

Vi är så imponerade av skolledarnas engagemang och stoltheten de visar över sina lärlingar. De fantastiska ungdomarna vi träffade kände att det gav dem en bra start i sitt yrkesliv.

Att vara lärling på Sågbäck är inget för vem som helst, så mycket står klart. Det kräver ambitioner, seriositet och uthållighet men ger solida yrkeskunskaper, yrkesstolthet och goda framtidsutsikter.

Att det är så är ingen slump utan ett resultat av ett gediget förberedelse- och samverkansarbete där resurser avsätts från både skolans och arbetsplatsens sida för att göra utbildningen så bra som möjligt.

Nationella lärlingskommittén har i flera betänkanden pekat ut just den nära kontakten mellan handledare, lärare och lärling som avgörande för arbetsplatsernas och elevernas upplevelse av lärlingsutbildningen.




2 kommentarer:

  1. Man blir glad av att läsa att det finns sådan kompetens hos lärarna och skolledarna

    SvaraRadera