torsdag 11 augusti 2011

Huddinges skolor representerade i mat-OS i Tyskland!

En "projektblogg" vi på FP-kansliet här i Huddinge följde för en tid sedan var 100 skolkök på ett år. Där besökte Pelle Bergkvist skolkök runt om i landets skolor, bedömde maten och köken, atmosfären och matsalarna. Varje kök presenterades i ett inlägg och när hundra skolor hade besökts utsåg han vinnare i olika kategorier: årets lilla skolkök, årets stora skolkök och årets skolkock.

För en huddingebo/-verkare får man lov att bli både glad och stolt, för årets skolkock blev Mikael Bäckman, restaurangchef på Annerstaskolan här i Huddinge.

I förrgår mailade Micke till oss här i kommunhuset och berättade att han och det kommunala skolmatslag han leder ska tävla i världens största matlagningstävling: matlagnings-OS i Erfurt!
Det är inte lite coolt det - ett lag bestående av kockar från kommunala skolkök som ställs mot de allra bästa kockarna i Europa...! Heja Micke och hans lag!


PS: För en tid sen var Malin Danielsson, Cem Delen och jag och besökte lärlingseleverna på Sågbäcksgymnasiet här i Huddinge och vi fick då det stora nöjet att äta lunch serverad av skolans kockelever. Godare lunch har jag nog ärligt talat sällan ätit. Definitivt ett tips för er som har vägarna förbi - kolla bara när de har öppet för allmänheten!



2 kommentarer: