onsdag 5 juni 2013

Sommaravslutning med kultur- och fritidsnämnden

Igår hade vi det sista sammanträdet före sommaren i kultur- och fritidsnämnden.
Dagen började redan klockan 15, med en bussutflykt kring våra anläggningar i den östra kommundelen.
Vi besökte Nytorpsmosse, med dess klubbhus, skate- och cykelbanor för att därefter åka till Skogås Badmintonklubb. Där träffade vi klubbens eldsjäl - Benny Eklund - som givetvis var väldigt nöjd med att den nya rackethallen är på gång.
Kicki Johansson, kommunens fritidschef berättade om Lötsjöparkens snara förvandling (äventyrspark och utegym) och därefter åkte vi till mötesplatsen Rockville i Trångsund. På vägen dit passerade vi den "nygamla" hundrastgården och BMX-rinkerna vid Beateberg.
Efter en ordentlig presentation av ungdomsverksamheten i Rockville (där man bland annat kan skryta om en nästan helt jämställd besöksgrupp; c:a 40% är flickor).
Besöksrundan avslutades med ett kort besök på Stortorpsparken och sedan åkte vi till Fullersta gård för visning av Konstverkstan och det alldeles nyinvigda Karin Boyerummet.

Klockan 18 vidtog sedan nämndmötet, vars huvudpunkt var antagandet av ett handlingsprogram för ökad jämställdhet inom idrotten.
För första gången har nu kommunen ett sådant, så att vi på allvar kan ta itu med den ojämställdhet som rått inom vårt idrottsliv under så många år!

Kvällen avslutades med en måltid bestående av västerbottenpaj med lax och räkröra, följt av kaffe och rabarberpaj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar