tisdag 16 april 2013

Reportage från Fullersta Gård av Sveriges Radio

Unga konstnärer ställer ut på Fullersta Gård

Idag gjorde Sveriges Radio P4 ett reportage från utställningen Galleri För Unga som just nu finns på Fullersta Gård i Huddinge kommun.

Den 13/4 invigdes utställningen Galleri För Unga med vernissage på Fullersta Gård där unga konstnärer mellan 11-16 år från hela Stockholms Län ställer ut sina verk. Utställningen finansieras av Landstinget.

Sofia Broman berättar i inslaget om hur utställningen startade på Internationella Barnkonstmuseet och just nu ställer 12 ungdomar ut på Fullersta Gård.

Ungdomarna har under hösten kunnat ansöka om att vara med i konstprojektet vars syfte är att lyfta fram barn och ungas konstnärskap och ge dem möjligheten att få ställa ut sina verk professionellt tillsammans med etablerade konstnärer.
Unga konstnärer ställer ut på Fullersta Gård. Munnen av Vendela Ros.Under vinterhalvåret har ungdomarna dessutom besökt gallerier, museer och andra utställningar för att få inspiration. De har också varit med och formgett utställningen själva.

En av de som ställer ut är Vendela Ros, 12 år. Hennes verk heter "Munnen" och är skapat i akryl.

– Jag ville göra någonting som är mig, säger hon till Sveriges Radio P4.

Adam Olsson är en annan ung konstnär som ställer ut. Hans verk ligger inom genren för konceptuell konst och består av en pall som heter "Upptagen". 

Namnet på verket beror på att pallen inte går att sitta på – då går den sönder.

Utställningen pågår fram till och med den 12 maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar