tisdag 2 april 2013

Liberalismen skapar förutsättningar i framtidens samhälle

När de kalla vindarna av inskränkthet och intolerans blåser över vårt land är det viktigt att vi rannsakar oss själva och frågar oss vad är det vi vill med samhället och vad vi vill ge framtida generationer för förutsättningar.

Som liberal kan jag alltid gå tillbaka och förtrösta mig med att den liberala idétraditionen har bidragit till att bygga ett svenskt välfärdssamhälle präglat av solidaritet, rättvisa och medmänsklighet.

Men framtiden finns inte i förtröstan. Med den liberala värdegrunden som fyr måste vi navigera samhället på de stormiga haven till framtidens hamn.

Utgångspunkten för liberalismen är den enskilde individen.

Vi är övertygade om att När människan har ansvar och makt över sitt eget liv kan hennes bästa egenskaper frigöras. Liberalismen betraktar alla individer som jämlikar - men inte som lika varandra. Som kommunpolitiker är vår huvuduppgift att vara med och bidra till att Huddingeborna får så rika livschanser som möjligt och till att chanserna ständigt förnyas. Därför måste vi ständigt arbeta för att det i samhälle finns både en rik mångfald av valmöjligheter och resurser för den enskilde att utnyttja dessa möjligheter. Den personliga ekonomin får inte bli någon avgörande faktor i valet mellan olika alternativ. Liberal politik ska riva hinder och skapa förutsättningar – inte bestämma hur individen ska leva sitt liv.

Cem Delen
Ordförande Folkpartiet Huddinge

2 kommentarer:

  1. Kennet Johansson3 april 2013 kl. 08:20

    Jag håller med och detta är socialliberalism.

    SvaraRadera
  2. En viktig punkt belyses, - nämligen att alla oberoende av förutsättningar skall ha samma möjligheter

    SvaraRadera