onsdag 14 december 2011

Rackethallen i Skogås!

På kultur- och fritidsnämndens sista sammanträde för året var rackethallen i Skogås det stora diskussionsämnet.
Nuvarande hall - som byggdes 1986 - är numera utdömd, och beräknas inte kunna "leva" längre än högst fem år (förmodligen kortare).
Nämnden har tidigare avsatt 200 000 kr för att ta fram en förstudie till ny rackethall i Skogås och det var denna som presenterades på nämndens möte igår kväll.
Alla är eniga om att en ny hall måste till inom de närmaste åren, men innan en sådan står på plats är det flera frågetecken som måste rätas ut.
Nämndes beslut i ärendet blev att godkänna rapporten och ge förvaltningen i uppdrag att vidare borra i frågorna kring utformning och - framförallt - finansiering - av en ny hall.
Till februarisammansträdet ska detta underlag presenteras.

I likhet med övriga partier inom majoriteten, anser vi i Folkpartiet att Skogås rackethall måste ersättas. Det är viktigt att det just är en rackethall och inte någon allmän sporthall, ty sådana finns det gott om i Skogås. Men badmintonen måste ha sin arena, och Skogås badmintonklubb ska kunna ges förutsättningar för att fortsätta sin framgångssaga.
Det huvudsakliga problemet är ekonomiskt; hur finansiera byggnationen och hur säkerställa att anläggningen drivs så att driftkostnaderna kan täckas. Och det gärna med råge! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar