tisdag 16 oktober 2012

Folkpartiet avvisar halvmesyr för Spårväg syd

Folkpartiet tar i dag på trafiknämnden ställning för Spårväg syd och avvisar en s.k. BRT-lösning med bussar (Bus Rapid Transit) på etapp 1 Skärholmen-Kungens Kurva-Flemingsberg.


- Folkpartiet har gått till val på att bygga Spårväg syd och det håller vi fast vid. Och då gäller det att bygga Spårväg syd just som spårväg och inte en halvmesyr som BRT, säger Lennart Rohdin (FP), vice ordförande i landstingets trafiknämnd.

- Södertörn och Söderort behöver Spårväg syd – för att förverkliga tusentals nya bostäder och arbetsplatser och för att skapa nya samband och kopplingar för människor och företag. Det handlar om en strategisk satsning på regional utveckling, påpekar Lennart Rohdin (FP).

- En BRT-lösning påstås vara ett första steg mot spårväg men om vi bygger en sådan särskild bana för snabba bussar för 3-4 miljarder, är risken mycket stor att man har låst fast sig i övergångslösningen. Vi kan inte bara satsa på spår i norra och östra delarna av Stockholms län, understryker Lennart Rohdin (FP).

Läs Malin Danielssons kommentar till trafiknämndens beslut: http://liberalapproach.blogspot.se/2012/10/sparvag-syd-och-inga-halvmesyrer-tack.htmlInga kommentarer:

Skicka en kommentar