onsdag 15 augusti 2012

Slutet på boken är bara början!

Just återkommen från en lååång och vilsam semester som delvis tillbringades i Friesland (Nederländerna) men även hemma och läsandes. (Men jag har också hunnit att skriva en krönika till tidningen Nu i vecka 29 med titeln Vår digitaliserade värld :-)
Första dagen på jobbet hittade jag Nina Frids bok "Slutet på boken är bara början" som jag kom att sträckläsa! Nina Frid är för närvarande projektanställd i Huddinge och blev även utnämnd till Årets bibliotekarie häromsistens.
Nåväl, hennes bok handlar om läsandets lust och hur man uppnår detta. Till exempel genom att delta i bokcirklar, bokchattar och/eller att skriva bokbloggar. Nina var själv eldsjälen bakom siten www.bokcirklar.se som startade 2007 och som idag har fler än tretusen användare. På siten kan man dels lista vilka böcker man t.ex. läser just nu, recensera andra eller delta i samtal med andra läsare på siten.
Boken är en sammanfattning av Ninas erfarenheter inom området, kompletterat med olika forskares resultat kring läsning, läsförståelse och läslust. En hel del är bekant (att mycket fler kvinnor än män läser regelbundet t.ex.) men annat är nytt och spännande!
Läs och bli inspirerade!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar