tisdag 28 augusti 2012

Heja Huddinge - och heja Vårbyskolan!

Huddinges elever nådde högre meritvärden vt 2012 än någonsin förut - och Vårbyskolans elever höjde sig mest av alla. Snittet för de niondeklassare som gick ut från Vårbyskolan 2012 låg på 178,3. Även andelen elever som är godkända i minst 16 ämnen ökar i Huddinge.

Speciellt kul är det att Vårbyskolan, som arbetat hårt för att förbättra kunskapsresultaten, i år förbättrar meritvärdet med hela 16,2 meritpoäng. Samtidigt ökar andel som är godkända i minst 16 ämnen från 60 till 64,5% på skolan.

I Vårbys skolor arbetar man sedan en tid med värderingsstärkande arbete för bättre självkänsla och bättre målstyrning hos eleverna. Med hjälp av Ledaren i mig-konceptet arbetar hela personalen på skolan med att peppa eleverna att nå sina egna mål och att vara stolta över sitt arbete. Något som helt klart kan ge eleverna en skjuts framåt vad gäller skolresultaten.

De flesta av Huddinges skolor uppvisar bra resultat men utmaningarna ser olika ut i olika områden. Vi måste fortsätta arbeta intensivt så att fler elever når kunskapsmålen och blir behöriga till gymnasiet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar