fredag 10 september 2010

Olle Schmidt till Huddinge



Parlemantsledamot olle Schmidt (FP) är i Huddinge och talar om Folkpartiet och deltar i en speed-dating där det är väljarna som ställer frågorna.
Folkpartiets vision för Europa är en kontinent som ger alla människor nya möjligheter och friheten att förverkliga dessa. För oss liberaler är de främsta målen med samarbetet inom den europeiska unionen fred, frihet och demokrati.

Folkpartiet vill:
Att EU måste kunna bekämpa gränsöverskridande kriminalitet i form av människohandel, narkotikasmuggling, penningtvätt och terrorism. För att uppnå detta vill Folkpartiet skapa ett europeiskt FBI.
- Att EU skall kunna driva en tuff miljöpolitik. Då behövs gemensamma, bindande regler. Vi vill att EU skall kunna fastställa sådana regler med majoritetsbeslut.
- Att EU:s jordbrukspolitik måste reformeras radikalt. Av dagens jordbruksbudget bör 30 procent styras över till miljöskydd och till landsbygdsutveckling.
- Att EU måste bli starkare för att skapa fred, rättvisa och demokrati i världen. Utrikespolitiken måste samordnas mer och större resurser måste satsas på gemensamma insatser för fred, demokrati och utveckling.
- Att EU:s flyktingpolitik måste bli humanare än idag och värna asylrätten inom ramen för Genévekonventionen.
- Att EU ska fortsätta att växa och vara öppet för alla europeiska länder som uppfyller kraven på demokrati, mänskliga rättigheter, rättstatens principer och avskaffat dödsstraff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar