fredag 15 februari 2013

Jämställdhet och mångfald för Birgitta Ohlsson i Skogås


Malin Danielsson, Ulla-britt Lundberg, Maria Sjögren Sommansson och Birgitta Ohlsson i soffan
 
Kommunalrådet Malin Danielsson (FP), samordnare Ulla-Britt Lundberg, förskollärare Maria Sjögren Sommansson och EU-minister Birgitta Ohlsson (FP).

Den 13 februari besökte EU-minister Birgitta Ohlsson oss här i Huddinge. Vi hade ett studiebesök bokat på Familjecentralen i Skogås. Birgitta fick även se Föreningscentrum i Skogås centrum där föreningar kan få hjälp med praktiska saker som lokaler och kopiering men även pepp, råd och stöd i hur man bygger upp och driver en förening. Samt, såklart, se en konstutställning i Galleri Lyktan.

Familjecentralen i Skogås blev 2011 den första hbt-certifierade familjecentralen i Sverige. Birgitta var nyfiken på familjecentralens målgrupper, på processen kring hbt-certifieringen och på Skogås som område. För Familjecentralen har hbt-certifieringen givit stora vinster både för personalgruppen och för likabehandlingsarbetet i stort. Vi fick ett inspirerande samtal om jämställdhet och mångfald innan vi gick tillbaka till Galleri Lyktan för att ge kommuninvånarna en chans att prata personligen med Birgitta.

Tack till er på Familjecentralen för att vi fick komma - och tack för det fantastiska arbete ni gör för så många föräldrar och familjer.

 

1 kommentar:

  1. Nu är det ju så att en HBT certifiering innebär att RFSL lärt ut sina normer. Det är ju inte så att man nu lever normlöst. Man har helt enkelt bytt ut gamla normer mot nya normer. Om de är bättre är ju upp till varje innevånare att avgöra. Jag tycker dock att detta inte bidrar till jämlikhet utan tvärtom ger vissa grupper en egen fil och det kan väl bara kallas för dubbelmoral?

    Och varför är det bara kvinnor på bilden?

    SvaraRadera