tisdag 22 juni 2010

Både bostäder och utökat naturreservat på Masmoplatån

Efter en lång debatt beslutade fullmäktige igår kväll att större delen av, inte hela, Masmoplatån införlivas med Gömmarens naturreservat. På Masmoplatån finns höga naturvärden och nyckelbiotoper som är värda att skydda. Samtidigt har Stockholmsregionen ett skriande behov av fler bostäder. I Masmo finns en oanvänd tunnelbaneuppgång, en bra infrastruktur och området är utpekat som en del av bebyggelsereserven för framtida behov.
Därför blev gårdagens beslut en bra Allianskompromiss med både möjlighet att bygga på en mindre del medan större delen av Masmoplatån införlivas i Gömmarens naturreservat. Malin Danielsson, kommunalråd (FP):
- Äntligen har vi fått ett beslut som vi i Folkpartiet och Alliansen kan vara stolta över. Oppositionen stod helt oeniga medan vi visade på gott samarbete i en fråga där vi har haft helt olika utgångslägen. Det bådar gott inför framtiden.
Med rösterna 27 för och 21 emot och åtta som valde att lägga ner sin röst, beslutade fullmäktige enligt kommunstyrelsens förslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar