tisdag 21 februari 2012

Mer om beslutet om mer tid i förskolan för barn till föräldralediga

Just nu är det många som hör av sig till oss med frågor om hur exakt läget är kring den utökade tiden i förskolan för barn till föräldralediga, när det träder i kraft med mera.

Förslaget om 25 timmar i förskolan för barn till föräldralediga ligger för beslut i förskolenämnden som har sammanträde idag.
Sedan behöver reglementen ändras i kommunen med mera, och vi är redan snart halvvägs in i vårterminen. Reformen är därför planerad att träda i kraft den 1 augusti.

Den lösning som vi tagit fram för barn till föräldralediga innebär att man får välja mellan att ha barnet på förskolan 15 timmar per vecka året om eller 25 timmar per vecka under skolterminerna.
Det senare alternativet gör att barnet får ca 200 mer timmar per år jämfört med om man väljer 15 timmar per vecka. Det gör också att vi kan bibehålla samma höga kvalitet i förskolan samt att personalen får större möjlighet att ta ut semester under lov.

Vi hoppas att detta ska bli en uppskattad lösning för alla barn till föräldralediga. Barnen ska inte behöva ryckas upp ur sin vardag för att familjen blir större eller livet för de vuxna förändras!

Vårt pressmeddelande
Ett steg närmare 25 timmar i förskolan
"Äntligen utökad tid i förskolan för barn till föräldralediga"

3 kommentarer:

  1. Jättebra initiativ! Bra för barnen, bra för föräldrarna o bra för kompisarna på dagis!

    SvaraRadera
  2. Helt fantastiskt att detta äntligen händer, vi har haft vår äldsta dotter på 15 timmar nu i ett år och hon skulle verkligen ha behövt 25 timmar, hennes utveckling avstannade när hon fick en lillasyster. Mycket på grund av att ha gått från vanligt fulltids förskola till 15 timmars. Vi hoppas beslutet kan träda i kraft snabbare för hennes skull eftersom vi är klara med föräldraledigheten i augusti. Om inte annat kan vi bara hoppas att det blir av så fort som möjligt för alla andra barn som drabbas av detta.

    Så lycka till med beslutet och tack för er energi i denna fråga!

    MVH
    Tomas Tärnfors

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Tack för era positiva tillrop!

    Malin

    SvaraRadera