onsdag 28 april 2010

Folkpartister städade Huddinges gator och parker i Håll Huddinge rent kampanjen

Att ställa upp och städa Huddinge under kampanjveckan har blivit en tradition för oss i Folkpartiet. Förra året städade vi Vårby och i år valde att städa i och i anslutning till Huddinge centrum.

– Det var Folkpartiet som för några år sedan tog initiativet till att Huddinge skulle medverka i Håll Sverige Rent kampanjen. Genom att medverka i städningen vill vi visa alla huddingebor att vi tycker det är viktigt med en ren kommun säger Malin Danielsson, kommunalråd (FP), kommunalråd och ordförande i grundskolenämnden (FP).

– Folkpartiet anser att vi alla måste bidra till att hålla Huddinge rent och städat. Det finns ju papperskorgar så varför inte använda dem, avslutar Malin Danielsson.

tisdag 27 april 2010

Sverige behöver invandrare

- Vi i Folkpartiet är uppriktigt förbannade på alla anklagelser som riktas mot våra invandrare från vissa partier. Invandrare hängs ut som orsaken till alla möjliga problem i samhället. Det känns helt fel. Därför har vi tagit fram en klisterlapp med texten "Ingen främlingsfientlighet i min brevlåda tack!" berättar Malin Danielsson, kommunalråd (FP).

Klistermärket delades ut tillsammans med ett flygblad med namnet: "Åtta skäl till varför Sverige behöver invandring" på Huddingedagarna i helgen. Folkpartiets kampanj pågår hela våren.

- De människor som av olika anledningar kommer till Sverige är inte ett problem. Den politik som förts har däremot skapat problem. Vårt fokus är att lösa problemen - inte leta syndabockar. Klistermärkena har gått åt som smör i solsken så vi får lov att beställa fler. Detta visar att det är många som tycker att det gått på tok för långt med anklagelser, förakt och misstro, avslutar Malin Danielsson, kommunalråd (FP).

torsdag 15 april 2010

Hur vill du förändra Huddinge?

Folkpartiet håller på att ta fram ett nytt program för 2010 till 2014.
Här är fyra krav som är på förslag till vårt program.
  • Att huddinge blir en Eurokommun
  • Nolltolerans mot mobbning
  • Parboendegaranti på äldreboendena
  • Utveckla den Internationella Barnkonstmuseet

Hur skulle du vilja förbättra Huddinge? Kom gärna med förslag!