onsdag 30 september 2009

Storängen – en blandstad med arbetsplatser och bostäder

Huddinges kommunstyrelse har antagit en fördjupad översiktsplan för Storängens industriområde. Området kommer bli en sk blandstad med bostäder och arbetsplatser.

Planen ger möjlighet till cirka 2 300 till 3 200 nya bostäder inom gångavstånd från Huddinge centrum och Huddinge station. Antalet arbetstillfällen i Storängen kan komma att öka i och med omvandlingen.

Eftersom översiktsplanen kan komma att medföra konsekvenser för befintliga fastighetsägare och företagare på sikt antog majoriteten en skrivelse om att bemöta företagarna i området på ett bra sätt. Skrivning som gav Kommunstyrelsens förvaltning i uppdrag att bevaka näringslivsfrågorna i framtida detaljplaneskeden i Storängen samt föra en dialog med företagen om tillgänglig industrimark inom kommunen och i angränsande kommuner.

måndag 28 september 2009

Fullersta Gård - en nygammal kulturell mötesplats har öppnats

Huddinges har med den nyrenoverade Fullersta Gård bevarat en viktig del av sin historia. Samtidigt har kommunen skapat en mötesplats kombinerat med gallerier och kafé. Två av Huddinges mer framträdande konstnärer, Peter Dahl och Ewert Karlsson, har båda hedrats med egna gallerier där besökare kan se viktiga delar av deras konst.

- Det är jätteroligt att Huddinge fått Sveriges enda permanenta Peter Dahlutställning, och att vi kan visa upp ett urval av EWK:s politiska satirbilder, säger Malin Danielsson (FP), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

- Det är med stolthet vi kan erbjuda huddingeborna denna mötesplats, centralt belägen och lättillgänglig för alla, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförandesom talade vid invigningen.

Fullersta Gård är från mitten på 1700-talet. Nyinvigningen ägde rum den 19 september efter ett par års renoveringsarbete av det kommunala Huge Fastigheter AB. Fullersta Gård är öppet lördag och söndag mellan 12-16.

Läs mer om Fullersta Gård: http://www.fullerstagard.se

torsdag 17 september 2009

Jämställdhetspriset till dreamteam i Stuvsta IF

Mottagare av årets jämställdhetspris i Huddinge kommun blev fotbollslaget Dream team - ett lag inom Stuvsta IF för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättningar.

Vibeke Bildt, ordförande i jämställdhetsrådet (FP): -Jätteroligt för mig som är så engagerad i fotboll att i år få dela ut priset till ett fotbollslag. Och inte vilket lag som helst utan ett lag där alla spelar på samma villkor och efter sina förutsättningar. I Dream team är alla spelare jämlika oavsett funktionsnedsättning och kön vilket gör Dreamteam till ett fantastiska fotbollslag. Stora gratulationer.

torsdag 10 september 2009

Huddinges jämställdhetsarbete uppmärksammas internationellt

I morgon fredag får Huddinge kommun besök av en delegation från Kazachstan. Delegationen har framför allt efterfrågat ökad kunskap om hur kommunen arbetar med jämställdhet.

Vibeke Bildt, ordförande i jämställdhetsrådet (FP):

– Det känns jättebra att vårt arbete röner internationell uppmärksamhet och jag är stolt över att vi kommer vara värdar för denna delegation.

Besöket kommer att inledas av kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak Nordqvist (M) därefter kommer Vibeke Bildt redogöra för jämställdhetsrådets arbete. Delegaterna får träffa representanter från förskolan, kvinnojouren, kvinnofridsprojektet. Se bifogat program jämställdhet i praktisk politik.